ЦСКА удари Етър в края и се доближи на две точки от върха

Възпитаниците на Любо Пенев вкараха три късни гола и стигнаха до успеха във Велико Търново.

Отборът на ЦСКА се доближи на две точки от лидера в Първа лига Лудогорец, след като победи Етър с 3:1 като гост в мач от 25-ия кръг на шампионата.

На стадиона във Велико Търново „болярите“ затрудниха доста именития си съперник, но след нулево първо полувреме, „червените“ все пак взеха своето след почивката. Резултатът бе открит в 64-та минута, когато Жоржиньо получи хитър пас от централния нападател на „армейците“ Али Соу и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на домакините. Само пет минути по-късно Соу покачи на 2:0 след силен изстрел от близко разстояние. В 75-та минута Даниел Младенов върна шансовете на „виолетовите“ след добра асистенция на Милчо Ангелов, но в 81-та минута Соу сложи точка на спора с втория си гол в мача.

По този начин ЦСКА записа 17-та победа от началото на сезона и се доближи на две точки от лидера Лудогорец, който утре гостува на Левски в дербито от кръга. Етър от своя страна на практика загуби шансовете си да влезе в първата шестица преди втората фаза на първенството, като остава на седмо място с 37 точки, три по-малко от шестия Черно море, който утре посреща Ботев Пловдив. /БГНЕС