ЦСКА загуби от Йънг Бойс в непрогледната софийска мъгла

Отборът на ЦСКА на практика загуби шансове да се класира за елиминационната фаза на Лига Европа, след като допусна поражение с 0:1 при домакинството си на Йънг Бойс в четвъртия си мач от група А на надпреварата, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде запомнен най-вече с абсолютно непрогледната мъгла, която падна над София в средата на първото полувреме и не се вдигна до края на срещата, и се отрази сериозно на качеството на играта, а в същото време до голяма степен обезсмисли и телевизионното излъчване на мача.

ЦСКА записа трета загуба в груповата фаза на Лига Европа.

Гостите от Швейцария стояха по-добре на терена през по-голямата част от двубоя и успяха да стигнат до успеха, благодарение на гол на Жан Пиер Нсаме в 34-та минута, дошъл след изстрел от малък ъгъл и неубедителна намеса на вратаря на "червените" Густаво Бусато. Възпитаниците на Бруно Акрапович така и не успяха да намерят играта си и завършиха мача само с един точен изстрел в противниковата врата, докато гостите отправиха общо осем удара, три от които точни.

В крайна сметка попадението на Нсаме се оказа единствено в мача и Йънг Бойс спечели с 1:0, като по този начин се изравни на върха на класирането в групата с Рома. Двата отбора имат по седем точки, но по-късно тази вечер италианският гранд гостува на румънския Клуж. ЦСКА остава на дъното на класирането със само една точка и ако Рома стигне до равенство или победа в Румъния, то "армейците" ще загубят и теоретични шансове за излизане от групата.

Мачът между ЦСКА и Йънг Бойс бе изгледан на живо от новия спортен директор на "червените" Алан Пардю. /БГНЕС