Цветанов: Ако днес има избори ГЕРБ ще загуби половината от депутатите си

Ако днес има избори ГЕРБ със сигурност ще загуби половината от депутатите си. От 1 140 00 гласували за ГЕРБ през 2017 г., в момента сигурни са 600 000. Това заяви Цветан Цветанов пред БНТ.

Попитан дали е ходил на митинга снощи на ГЕРБ, той отговори: Не съм ходил нито на единия, нито на другия, но ако трябваше да отида, щях да отида на този в защита на президентската институция, добави Цветанов.

Аз ще правя диалог с всеки. За голямо съжаление моята функция като зам.-председател на ГЕРБ е разпределена между 7 човека, тях ги интересува как да си увеличат влиянието, добави Цветанов.

Нека не се делим на етноси. Това ще е грешна стратегия за всяка политическа сила, така Цветанов коментира днешните протести в парк „Росенец”. Винаги съм получавал подкрепа от българските мюсюлмани. В новия проект ще има помаци, евреи, арменци, католици, протестанти, християни, изброи Цветанов.

Тези 1 140 000 са гласували избиратели, само около 20 000 -30 000 са някъде в администрацията на съответни изборни или назначени длъжности, всичко друго е на договорен принцип. Много са хората, които ми се обадиха и казаха, че напускат ГЕРБ и казаха, че не могат да понесат това, което се случва - тази институционална криза, за която носи вина днешното управление.

Ние все още не сме провели при тази криза КСНС. Не сме чули дебатите за България да е фактор в международен план, каза Цветанов.

Снощи имаше майки и бащи с децата си. Тези интелигентни хора отиват с децата си и да покажат, че бъдещето на децата им е важно. Аз съм бил политикът в ГЕРБ, който най-остро се е изказвал за президента Радев, бил съм последователен в политическите си възгледи, каза Цветанов.

ГЕРБ в последната година си повярва, пропуснаха, че местните избори са процес, подготвящ се две години преди това, след местните избори досега много са организациите, които не са направили нито едно събитие след днешните избори, каза Цветанов.

Политиците трябва да бъдат по-дистанцирани и по внимателни с теми, свързани със сигурността.

Ако отидем до там да се вземе само политическо решение кой да е охраняван и кой не, смятам, че това е грешно решение. Трябва да има смислен диалог между всички институции. Даде се възможност за НСО да отговаря президентът, защото се създаваше усещане, че някой от изпълнителната власт може да злоупотреби с данни на охраняваните лица, подчерта Цветанов.

Всичко зависи от протестите. Ако станат нещата нетърпими ще се върви към нов кабинет във формат на този парламент, защото само при мисълта, че Радев ще направи служебен кабинет, тук ще се брани на цената на всичко това да не се допусне, смята Цветанов. /БГНЕС

Тагове: