Цветанов: Тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор

Поставили сме си цел да се регистрираме в първия възможен ден, целта не ни е дали сме първи по регистрация или не. Това заяви Цветан Цветанов, лидер на „Републиканци“ за България“, който регистрира в ЦИК партията си за изборите, предаде репортер на БГНЕС.

Събрали сме подписите си, добави Цветанов. Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие на изборите на 4 април. Крайният срок за подаване на заявление за регистрация е до 17.00 часа на 17 февруари.

„Ние тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания. Затова всички колеги от страната и всички експерти по секторните политики до седмица започваме представянето онлайн на всички секторни политики, като ще започнем със съдебна реформа и ще започнем с българите живеещи в чужбина“, каза Цветан Цветанов, след като излязоха от ЦИК. Той посочи, че смятат, че това две основополагащи теми, които дискриминират българските граждани и особено българите, живеещи в чужбина. „Знаете, че с ограничаване и невъзможност да се направят промени в Изборния кодекс ограничиха възможността на много български граждани да гласуват в чужбина, а имаше такава възможност да бъде направено по пощата, както го направиха нашите съседи от Румъния“, заяви Цветанов.

Той заяви, че от политическите партии те се регистрират първи и обясни, че това е така, защото, „Демократична България“, които влязоха преди тях са в коалиция. „Ние сме първи като политическа партия, която се регистрира за изборите, защото коалициите се регистрират в друг регистър. Така, че от политическите партии ние сме първата партия, която се регистрира днес. А и това не е толкова от значение. Аз смятам, че по важно е, че ние се съобразяваме с първия възможен ден за регистрация. Ние сме готови, искаме този ангажимент да бъде отметнат като изпълнен и започваме да изпълняваме всичките си останали планирани мероприятия и събития, които са в нашия календар за хронограмата, която е в по изборното законодателство и организационната работа, която правим от нашия предизборен щаб“, каза Цветан Цветанов. /БГНЕС