Цветанова: Надявам се самбото да стане олимпийски спорт

Надявам се самбото да стане олимпийски спорт. Това заяви бронзовата ни медалистка в категория до 48 кг. от Европейските игри в Минск Цветелина Цветанова. Българският тим по самбо (в състав Цветелина Цветанова, Галя Иванова, Мария Оряшкова, Борислав Янаков, Мартин Иванов и Ашот Мартиросян) се завърна от беларуската столица.

Цветанова надигра молдовка в спор за бронзовия медал на Вторите европейски игри, печелейки първо отличие за България в Минск.

Цветанова разкри как се е почувствала след първото отличие за България на Вторите летни европейски игри и сподели, че това състезание е било като Олимпиада за нея. „Благодаря, чувството е невероятно, не мога да го опиша с думи. Мисля, че медалът ми бе на кадем, защото в първия ден нямаше никакви резултати, но във втория спечелихме първи медал на Игрите. За първи път участвам на Европейски игри, преди четири години не участвах, защото нямаше моята категория – за мен това бе като Олимпиада и се надявам самбото да стане олимпийски спорт“, започна тя. Самбистката ни добави, че не е очаквала да спечели медал поради силната конкуренция в категорията. „Страхотно е, че от петима състезатели имаме два медала – Оряшкова ни донесе първи златен медал в Минск. Честно казано, не очаквах да спечеля медал, тъй като конкуренцията беше много силна, но успях да дам всичко от себе си, за да се представя достойно“, завърши състезателката. Цветанова завоюва бронзовия медал в категория до 48 кг след успех над молдовката Михаела-Даниела Кис, докато Мария Оряшкова донесе злато на България в категория до 80 кг след успех над рускинята Жанара Кусанова. Оряшкова продължава с участието си и на борба в същата категория. /БГНЕС