Цвети Пиронкова отстрани Корне в драма и ще играе на 1/4 финал срещу Серина

Сензационното представяне на Цветана Пиронкова на Откритото първенство на САЩ продължи с победа над французойката Ализе Корне, с която българката се класира за ¼ финалите на турнира от Големия шлем за първи път в кариерата си.

Това бе четвърта победа за представителката ни в Ню Йорк.

Първите два сета бяха много оспорвани и изпълнени с обрати, като Цвети пропусна един мачбол във втория сет.

В решителния трети сет Корне поведе с 2-1 с пробив, но Цвети отговори с мигновен рибрейк и възстанови равенството, след което спечели подаването си за 3-2. Пловдивчанката нанесе нов удар в 8-ия гейм и дръпна с 5-3, след което на собствен сервис имаше три мачбола и оползотвори първия от тях, за да намери място сред най-добрите осем.

Пиронкова и Корне бяха играли три мача помежду си и българката водеше с 2-1, като последният мач бе изигран през 2011 г. в Индиън Уелс.

За място на полуфиналите Пиронкова ще се изправи срещу любимката на местната публика Серина Уилямс. Американката се наложи над Мария Сакари от Гърция с 3-6, 7-6, 3-6, а това бе нейна победа №100 на Ю Ес Оупън.

Българката се завърна на корта след повече от тригодишно отсъствие след раждането на сина й Александър и спечели първите си три мача на Флъшинг Медоус без загубен сет. Нашата тенисистка стартира участието си в турнира с победа над рускинята Людмила Самсонова с 6-2, 6-3, след което елиминира 10-та поставена Гарбине Мугуруса от Испания със 7-5, 6-3 и Дона Векич с от Хърватия с 6-4, 6-1. /БГНЕС