Цвети Пиронкова показа характер и записа нова победа в Мелбърн

Цветана Пиронкова записа втора победа на турнира в Мелбърн, които е от WTA 500 категория. Спортист номер 1 на България направи обрат и победи поставената под номер 9 хърватка Дона Векич с 1-6, 6-4, 6-2 поставената под номер 9 хърватката Дона Векич. Това е пета поредна победа за Цвети от началото на годината. Тя спечели три пъти в квалификациите в Дубай, които я пратиха в основната схема на Откритото първенство на Австралия, а вчера в Мелбърн победи Людмила Самсонова (Русия).

Пиронкова продължава с отличното си представяне в последните месеци.

Пиронкова не започна добре мача и загуби първия сет с 1-6. Българката изостана с 0-2 в началото на втората част, но след това показа класата си и обърна резултата в своя полза. Цвети изравни за 2-2, а след това направи решителен пробив за 5-4. На собствен сервис нашето момиче изравни сетовете с гейм на 15. В третата решителна част Пиронкова спечели пет поредни гейма от 1-2 до 6-2 и затвори мача за 1 час и 51 минути игра. Това е пета победа от пет мача за Цвети срещу световната номер 32 Векич.

На осминафиналите в Мелбърн Пиронкова ще се изправи срещу американката Серина Уилямс, която победи представителката на домакините Дария Гаврилова с 6-1, 6-4. Това ще бъде втори мач между двете в последните месеци, след като именно Серина сложи край на победната серия на Пиронкова на Ю Ес Оупън на четвъртфиналите миналото лято. Двете трябваше да играят и във втория кръг на Ролан Гарос през есента, но тогава Уилямс се отказа заради контузия и Цвети продължи напред.

До момента по-малката от сестрите Уилямс е спечелила и петте си мача срещу Пиронкова, но родната тенисистка се намира в страхотна форма сред завръщането си на корта след повече от три години пауза, като до момента е спечелила 11 от 13-те си мача. /БГНЕС