Цветна София – готова да посрещне столичани

Цветове и аромати изпълниха столичните паркове за съвсем кратко време. Природата се събуди за живот в рамките на седмица, предаде репортер на БГНЕС.

И докато столичани посрещнаха Великден в зимни одежди и чадъри, само за дни се наложи да сменят набързо облеклата. По същия начин и природата. Дните преди най-светлия християнски празник бяха белязани с мрачни краски и студ, а само за почти 48 часа всичко в градските паркове се премени в розова пелена и живот.

За съжаление, на този етап парковете и градинките остават без посетители заради очаквания пик на коронавируса и забраната на здравния министър да се срещаме сред аромати и цветя на сладка приказка и питие.

Забавеният социален живот, изолацията на хората сякаш се превърна и в глътка въздух за уморената атмосфера. Дронът на БГНЕС отгоре ясно показва, че и въздухът се пречиства, няма ги задушаващите облаци, в които обикновено е обвита столицата.

Ярко светят кубетата на храм-паметника „Св. Александър Невски“, грее и реновираното пространствоо около църквата „Св. Седмочисленици“, песента на водата и феерия от цветове очакват своите любители на открито пред Народния театър, Руската църква и пространството около бившия Царски дворец.

Планината също чака своите гости… надяваме се съвсем скоро. Така поне ни обещава и властта, и щабът. /БГНЕС