Чавдар Златев: Българският бизнес се развива в положителна посока

От моя 20-годишен опит виждам, че ако човек прави бизнес и при това успешен бизнес, задължително трябва да бъде оптимист. Без да има този оптимизъм, който да дава енергия всеки ден да продължиш да се бориш с реалността и действителността, няма как да успееш. Въпреки мрачните прогнози, въпреки тежката ситуация, съм убеден, че през следващите години бизнесите при нас ще успеят да се развиват в положителна посока.

Това заяви пред БГНЕС Чавдар Златев, главен директор Корпоративно банкиране на Първа инвестиционна банка, член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Fibank.

Всяка година Първа инвестиционна банка отличава родни компании. В десетото юбилейно издание на конкурса, ПИБ отличи микро, малки, средни и големи бизнеси, показали най-добри резултати през 2022 година от различни сфери.

„Не са много инициативите, дори липсват, а ние сме хора, които подкрепяме българския бизнес. Влагаме ежедневно усилията си в това и искрено желаем българската икономика и българските бизнеси да нарастват, да произвеждат повече и да печелят позиции на световните пазари”, заяви Чавдар Златев.

Той е категоричен, че от гледна точка на финансовите резултати, българският бизнес върви напред. „Въпреки трудностите и предизвикателствата, българските фирми успяват да се управляват добре и да се развиват”, подчерта Златев. /БГНЕС