Чеферин: Суперлигата е плюнка в лицето на феновете

Президентът на УЕФА Александър Чеферин още веднъж потвърди изключително твърдата позиция на европейската футболна централа срещу формирането на нова европейска Суперлига. Вчера 12 от големите грандове на стария континент потвърдиха, че сформират нов турнир, който да замести Шампионската лига, въпреки че преди това от УЕФА отправиха заплахи за жестоки санкции.

Александър Чеферин

"Суперлигата е плюнка в лицето на всички любители на футбола. В основата ѝ са единствено парите. Ужасно предложение, безсмислен проект. Играчите, които вземат участие в Суперлигата, няма да бъдат допуснати до Европейското и Световното първенство. Те няма да могат да играят за националните си отбори", заяви Чеферин днес при представянето на новия формат на Шампионската лига, който ще започне от 2024 година.

Чеферин още веднъж потвърди, че клубовете, които вземат участие в тази лига, подлежат на жестоки санкции, след което сподели мнението си за идеолозите на Суперлигата. "Ядосан съм. В своето прессъобщение те говорят за солидарност, но от тази дума те не знаят дори буквата "С". Просто искат да бъдат известни. Е, ще станат известни по лоши причини. Радвам се, че това се случи най-накрая. Сега виждаме кой - кой е. Вижда се кой обича футбола, кой е във футбола заради любовта към играта", коментира Чеферин след днешната среща на УЕФА.

"Виждал съм много неща в живота си. Бил съм криминален адвокат, но никога не съм срещал такива хора. Ед Уудуърд ми се обади в четвъртък и ми каза, че е много доволен от предложените промени в Шампионската лига. Тогава вече е бил подписал нещо друго. Аниели е най-голямото разочарование от всички. Не искам нещата да става твърде лични, но никога не съм виждал човек, който да лъже толкова много пъти и с такова постоянство. Говорих с него в събота и той каза, че това са само слухове, нищо повече. След това си изключи телефона. Не знаех, че държим змии в пазвата си", допълни гневният Чеферин, който е кръстник на дъщерята на Аниели. /БГНЕС