Челен сблъсък между Локо Сф и Локо Пд в "Надежда"

Два мача от шестия кръг на Първа лига ще се изиграят в понеделник. От 18:00 часа Локомотив София посреща Локомотив Пловдив на стадиона в столичния квартал Надежда.

След пет изиграни кръга представянето на двата тима е добро и надхвърля очакванията на специалистите, а може би дори и тези на техните привърженици.

Локомотив София започна сезона със загуба, но Станислав Генчев и неговите възпитаници не допуснаха нова такава в последвалите четири срещи. Имената на опонентите бяха сериозни, въпреки че Берое и Ботев Пловдив се представят под нивото от предишни години. В последните два кръга „Канарчетата“ бяха победени с 2:0, а миналата седмица новака Септември бе разбит с 3:0 и то само след 45 минути игра. Героят за отбора до тук е младият нападател Димитър Митков, който реализира четири от общо седемте попадения за неговия отбор.

Локомотив Пловдив продължава с план максимум, ако се изключи загубата от Лудогорец в Разград. Първите три победи дойдоха над отбори, които би трябвало да се борят за своето оцеляване през тази кампания и за това бе любопитно как ще реагират пловдивчани срещу по-стойностен противник. Такъв пристигна в Пловдив в предишния кръг и дори игра над едно цяло полувреме с човек повече. Това обаче не попречи на Локомотив да не допусне нито един точен удар към своята врата и да победи Арда с 1:0.

В 20:30 часа Ботев Враца се завръща на своя „Христо Ботев“ в търсене на задължителни три точки срещу Спартак Варна. Макар и толкова рано през сезона, битката между тези два отбора е за оцеляване, като тяхното участие в групата на изпадащите през април и май изглежда сигурно. Това прави всяка спечелена точка изключително ценна и особено, когато тя е срещу директен опонент.

Пълна програма за шестия кръг:

Петък

Черно море - Пирин Благоевград 1:0

Хебър 1918 - Славия 0:3

Събота

Арда - ФК ЦСКА 1948 0:1

Берое - Ботев Пд 1:1

Неделя

ЦСКА - Септември София 0:1

Понеделник

18:00 ч, Локомотив Сф - Локомотив Пд

20:30 ч, Ботев Враца - Спартак Варна. /БГНЕС