Челси е готов да продаде Канте за 70 млн. евро

Челси е готов да продаде полузащитника си Н'Голо Канте за 70 милиона евро, съобщава L'Equipe.

Според изданието, кандидати за 29-годишния френски национал са Ювентус, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид.

Италианският гранд ще се опита да намали тази сума, като включи в сделката Миралем Пянич, Даниеле Ругани или Алекс Сандро. Споразумението на Канте с Челси изтича през 2023 г. Този сезон той вкара три гола в 22 мача от всички турнири.

Испанският тим пък иска да привлече нов човек за халфовата линия, тъй като от твърде много време разчита основно на триото Каземиро, Лука Модрич и Тони Кроос, и наставникът на отбора Зинедин Зидан иска нов човек за тази позиция.

В последните години Канте се наложи като един от най-добрите опорни полузащитници в света, след като спечели титлата на Англия с Лестър Сити и Челси, преди да изиграе основна роля за успешната кампания на Франция на Световното първенство през 2018.

Реал и Ювентус обаче може да имат сериозна конкуренция за подписа на Канте от страна на френския шампион ПСЖ, който от доста време не крие интереса си към полузащитника. За момента не е ясно коя е предпочитаната от Канте дестинация, но е възможно той да предпочете да се върне в родината си, а най-вероятно ПСЖ ще му предложи и по-добри лични условия. /БГНЕС