Челси и Фулъм се занулиха на "Стамфорд Бридж"

Челси и Фулъм завършиха при нулево равенство в първи мач от 22-и кръг на английската Висша лига. На "Стамфорд Бридж" домакините не успяха да пречупят съпротивата на борбения си градски съперник, като дебют за Греъм Потър направиха рекордната покупка в историята на клуба и Премиършип Енцо Фернандес и Нони Мадуеке, който се появи на почивката.

Енцо Фернандес (д) дебютира за "сините" след рекордния си трансфер от Бенфика.

"Сините" стартираха двубоя с Фернандес, който пристигна от Бенфика за над 100 млн. паунда, и друга от скъпите си придобивки - Михайло Мудрик. Рийс Джеймс пък се завърна в стартовите 11 след контузия, но въпреки това тимът на Потър се затрудняваше с добре организираната игра на водения от Марко Силва тим. Неслучайно Челси не отправи нито един точен удар по посока вратата на Бернд Лено през първата част, въпреки че в края на полувремето можеше да поведе в резултата, когато Кай Хаверц се откъсна от защитата на "Котиджърс" и прехвърли излезлия германски страж на гостите, но топката срещна гредата.

На почивката в игра се появи дошлото от ПСВ Айндховен крило Мадуеке, който замени Мудрик, а след час игра на терена влязоха Сесар Аспиликуета и друг от възстановените в отбора на домакините - Рахийм Стърлинг. Дори техните включвания обаче не успяха да променят статуквото и така Фулъм си тръгна със заслужена точка на фона на положените усилия. "Котиджърс" са шести в класирането с 32 точки, на две пред деветия Челси, който е с мач по-малко, но продължава с несполуките въпреки сериозната активност на трансферния пазар през зимата. "Сините" са на девет пункта от четвъртия Манчестър Юнайтед, който тепърва ще играе своя двубой от кръга.

За Греъм Потър и компания предстои ново лондонско дерби - този път визита на Уест Хем, преди отборът да гостува и на Борусия Дортмунд в първи осминафинален мач от Шампионската лига. За Фулъм предстои първо визита на Съндърланд в преиграване от четвъртия кръг на ФА Къп, а след това тимът приема Нотингам Форест за първенство. /БГНЕС