Челси и Ливърпул достигнаха 1/4-финалите във ФА Къп

Челси се измъчи, но стигна до четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Футболната асоциация по футбол, след като надигра бойкия тим на Лутън с 3:2 като гост.

Ромелу Лукаку вкара победния гол за Челси срещу Лутън.

Втородивизионният отбор поведе изненадващо в резултата още във втората минута, когато точен бе Рийс Бърк. „Сините“ възстановиха паритета чрез Саул Нигес, но в края на първото полувреме Лутън върна аванса си след точната интервенция на Хари Корник. След почивката обаче класата на гостите си каза думата и те продължиха към последните осем в надпреварата след попаденията на Тимо Вернер и Ромелу Лукаку.

Към лондончани в следващата фаза се присъедини и носителят на трофея от Купата на Лигата Ливърпул, който елиминира Норич след успех с 2:1 у дома.

В герой за мърсисайдци се превърна японецът Такуми Минамино, който вкара и двата гола за победата над „канарчетета“. Той се разписа на два пъти след изстрели с десния крак преди почивката, а след паузата промененият тим на Юрген Клоп, който триумфира за Карабао Къп след драматична рулетка на дузпи с Челси в неделя, намали темпото и инкасира попадение в края, дело на Лукас Руп.

Саутхемптън също е четвъртфиналист в турнира след успех над Уест Хем с 3:1. Точни за тима на Ралф Хазенхютъл бяха Ромен Перо, Джеймс Уорд-Праус от дузпа и Армандо Броя, а за „чуковете“ се разписа Михаил Антонио. „Светците“ се присъединиха към Ливърпул, Челси и вече гарантиралите си място напред във вторник Манчестър Сити, Кристъл Палас и Мидълзбро.

Такуми Минамино (л) реализира и двете попадения за успеха над Норич.

Жребият за четвъртфиналите ще бъде изтеглен малко преди изиграването на предпоследния двубой от осминафиналната програма между Евертън и Боръм Ууд. Последният мач от 1/8-финалите противопоставя Нотингам Форест и Хъдърсфийлд в понеделник вечер. /БГНЕС