Челси и Сити не се победиха в осемголов трилър под дъжда на "Стамфорд Бридж"

Челси и Манчестър Сити не се победиха в Мача на сезона до тук в английската Висша лига, след като в дербито на 12-ия кръг от първенството завършиха наравно 4:4 в истински екшън на "Стамфорд Бридж". Шампионите се виждаха с трите точки, когато бившият им футболист Коул Палмър не сбърка от дузпа в петата минута на добавеното време на сблъсъка.

Спектакълът под проливния дъжд в западен Лондон стартира с гол в 25-та минута. "Гражданите" поведоха след точно изпълнение от бялата точка на щатния реализатор на тима Ерлинг Холанд. Само четири по-късно възпитаниците на Маурисио Почетино бяха възнаградени за добрата игра с изравнително попадение, дело на неостаряващия Тиаго Силва. Бившият играч на гостите Рахийм Стърлинг оформи пълния обрат в 37-та минута, но в края на първото полувреме защитата на "сините" заспа и Мануел Аканджи се разписа с глава за 2:2.

След паузата шоуто в дома на Челси продължи с пълна сила. 120 секунди след старта на втората част Холанд върна преднината на "небесносините". Домакините обаче не се отказаха и Николас Джаксън вкара за четвърти път в последните два мача, за да изравни за 3:3. В 86-та Родри бе на път да се превърне в герой за Пеп Гуардиола и компания, след като вкара след асистенция на Холанд, но в продължението на срещата още един бивш футболист на Сити - младият Коул Палмър, запази хладнокръвие от 11-те метра, за да оформи крайното 4:4. След последния съдийски сигнал Почетино с право реагира гневно на главния съдия Антъни Тейлър, който свири за край на двубоя при добри изгледи за опасна атака на лондончани.

Така Сити излязоха еднолично начело в таблицата с 28 точки, но вече само с една пред най-близките преследвачи в лицето на Ливърпул и Арсенал, които не сбъркаха при домакинствата си съответно на Брентфорд и Бърнли. Тотнъм е четвърти с 26 пункта, а петият Астън Вила има 25 в актива си. Челси от своя страна реализира за втори пореден кръг четири гола в противниковата врата след победата над Тотнъм с 4:1 като гост. "Сините" са десети в класирането с 16 точки.

За Челси предстои тежка визита на Нюкасъл след паузата за националните отбори, докато Манчестър Сити ще търси връщане на победния път при домакинството на втория в таблицата Ливърпул на 25 ноември. /БГНЕС