Челси и Уест Хям с ценни победи в битката за топ 4

Отборите на Челси и Уест Хям взеха важни победи в битката за класиране в топ 4 на Висшата лига, след като се наложиха съответно над Евертън и Лийдс с по 2:0 в срещи от 28-ия кръг на първенството.

На "Стамфорд Бридж" с ключова роля за успеха на "сините" бе германският национал Кай Хаверц, който имаше участие и в двата гола за своите. В 31-та минута изстрел на Хаверц доведе до автогол на Бен Годфри, а в средата на второто полувреме младият офанзивен халф изработи дузпа, реализирана от Жоржиньо за крайното 2:0. По този начин Челси записа 11-ти пореден мач без загуба след идването на новия наставник Томас Тухел и остава на четвърто място в класирането с 50 точки. Евертън заема шеста позиция с актив от 46 точки и мач по-малко.

Малко след това Уест Хям победи със същия резултат Лийдс у дома. Играещият под наем Джеси Лингард и централният защитник Крейг Доусън се разписаха само в рамките на седем минути в средата на първата част, за да осигурят успеха на "чуковете". Лингард откри резултата в 21-та минута, когато спечели дузпа, пропусна я, но не сбърка при добавката, а в 27-та минута Доусън се разписа с глава след центриране от корнер. Така тимът на Дейвид Мойс продължава да е на пето място, само на две точки зад Челси, като е изиграл мач по-малко. Лийдс е на 11-та позиция с 35 точки. /БГНЕС