Челси изглежда обречен срещу Реал Мадрид в Шампионската лига

В сряда ще се изиграят останалите два четвъртфинала от Шампионската лига. Реал Мадрид посреща Челси, а Милан е домакин на Наполи. И двете срещи са от 22,00 часа българско време.

Челси не прави добър сезон и вече е с трети различен мениджър. Испанците на свой ред пък винаги са фаворит в този турнир. На осминафиналите Реал Мадрид вече се справи с опонент от Англия, като реши всичко срещу Ливърпул още на „Анфийлд“. Тогава „белите“ сътвориха пълен обрат от 0:2 до 5:2 в своя полза, а на реванша в Мадрид постигнаха минимален успех с 1:0. Челси пък загуби първия мач с Борусия Дортмунд, въпреки че създаде положения, с които класен отбор в атака с лекота би спечелил. На реванша „сините“ бяха по-концентрирани и се класираха напред още в редовното време с 2:0.

Днешният сблъсък противопоставя последните два шампиона в турнира, които се изправят един срещу друг за трета поредна кампания. През 2021 година двата тима играха полуфинал в Шампионска лига, който бе спечелен от Челси по пътя към техния триумф. Тогава срещата в Мадрид завърши 1:1, а лондонският тим спечели с 2:0 у дома. През миналата година пък противниците размениха по една победа с 3:1 като гост, но с гол в продълженията Бензема класира своя тим за полуфиналите.

През този сезон Реал Мадрид е доста колеблив в Ла Лига и ще загуби титлата от Барселона с разлика. В събота тимът отстъпи с 2:3 пред Виляреал у дома и то само три дни, след като разби Барса с 4:0 за Купата на Краля. Челси пък е без отбелязан гол в три поредни срещи и без победа в общо четири. През уикенда тимът загуби с 0:1 визитата си на Уулвърхямптън при завръщането на Франк Лампард начело на лондончани.

Само преди броени дни Милан пък смълча Неапол с 4:0 над предстоящия си съперник, който може официално да спечели титлата в Серия А още през този месец. Все още актуалният първенец на страната обаче взе важно психологическо предимство преди сблъсъците в Шампионска лига, където несъмнено е и с много по-голям опит от противника.

След дългогодишно отсъствие Милан се завърна в турнира на богатите и се представя добре. Възможността за финал е повече от добра, тъй като „росонерите“ срещат познат отбор на четвъртфиналите, а основните фаворити Байерн, Сити и Реал могат да бъдат срещнати чак в Истанбул. Победителят от Милан и Наполи ще се изправи срещу Бенфика или Интер в следващата фаза на надпреварата.

На осминафиналите и двата италиански отбора не допуснаха гол в собствената врата. Милан демонстрира страхотна защита при атакуващите действия на Тотнъм и продължи напред с ценен гол на Браим Диаз за 1:0 в Милано, а срещата в Лондон завърши 0:0. Наполи пък очаквано не срещна никакви трудности срещу победителя от Лига Европа Айнтрахт Франкфурт, който бе победен в два мача с общ резултат 5:0. /БГНЕС