Челси излъга Евертън, тежка контузия беляза мача на "Гудисън Парк"

Челси измъкна 1:0 при гостуването си на Евертън в мач от първия кръг на Висшата лига. Гол на Жоржиньо от дузпа се оказа единственото попадение на "Гудисън Парк". Дебют за столичани записаха Рахим Стърлинг и Калиду Кулибали, които стартираха като титуляри, както и влезлите от пейката Марк Кукурея и Конър Галахър.

Десет минути след началото на срещата се стигна до много неприятна контузия. Джордан Пикфорд опита да избегне корнер и тръгна да чисти топката, която бе излязла извън терена. Страничният рефер обаче не вдигна флага си и играта продължи, а в резултат на това Бен Годфри тръгна да прави шпагат, при който нарани глезена си много сериозно и бе изваден на носилка.

В края на полувремето пък Рахим Стърлинг успя да вкара топката във вратата на домакините, но голът бе отменен заради засада.

Продължението на първата част бе осем минути заради спирането на играта около контузията на Годфри, а в осмата минута на добавеното продължение Челси откри резултата. "Сините" спечелиха дузпа, а Жоржиньо застана зад бялата точка и хладнокръвно реализира - 0:1!

В самото начало на втората част Евертън можеше да изравни резултата. Абдулай Дукуре стреля опасно към вратата на Челси, но Менди се справи. В следващите минути лондончани успяха да ограничат опасните атаки на "карамелите", но и не създадоха голови положения пред противниковата врата.

В 83-ата Челси стигна до превъзходен шанс за втори гол и дебютно попадение на Стърлинг. Английският национал получи перфектното подаване в наказателното поле и опита удар от непосредствена близост до вратата на Евертън, но защитник на "сините" успя да блокира изстрела му. /БГНЕС