Челси официално назначи Греъм Потър за нов мениджър

Челси обяви официално назначението на Греъм Потър за нов мениджър на клуба след уволнението на Томас Тухел, съобщиха от пресслужбжата на "сините". „Футболен клуб Челси е щастлив да приветства Греъм Потър за нов старши треньор на тима, присъединявайки се към нас за срок от пет години, за да донесе със себе си своя прогресивен футбол и иновативни треньорски методи в клуба“, написаха от клуба на официалния си сайт.

Греъм Потър.

47-годишният специалист се разделя с Брайтън, като оставя „чайките“ на четвърта позиция в класирането с 13 точки след четири победи в откриващите шест мача от новия сезон във Висшата лига. Потър впечатли останалите си колеги с изключително вълнуващия и офанзивен футбол, който практикува на „Амекс Стейдиъм“.

Задачата пред него на „Стамфорд Бридж“ ще бъде да разгърне потенциала на новите попълнения и да върне лондончани към победите след неубедителния старт на кампанията, белязан от три победи, едно равенство и две загуби за първенство, както и поражение от Динамо Загреб в Шампионската лига, което коства и работата на предишния мениджър на Челси Томас Тухел.

Невероятно горд и развълнуван съм да представлявам Челси, този фантастичен клуб. Много съм ентусиазиран да си партнирам с новите собственици на клуба и очаквам с нетърпение да се запозная и да започна работа с вълнуваща група от играчи, като развия отбор и култура, с които нашите невероятни фенове да се гордеят. Искам да изкажа и сърдечните си благодарности към Брайтън енд Хоув Албиън, които ми осигуриха тази възможност и, в частност Тони Блум и всички играчи, треньорски щаб и привърженици за неспиращата подкрепа по време на престоя ми в клуба“, каза Потър, който ще дебютира начело на Челси при гостуването на Фулъм в градско дерби от седмия кръг на Висшата лига в събота, 10 септември, от 14:30 часа българско време. /БГНЕС