Челси се надява на чудо срещу отбор №1 в Европа

Днес предстои да се изиграят реваншите на два от 1/8-финалите в Шампионска лига. Челси посреща Борусия Дортмунд, а Бенфика е домакин на Брюж. И двете срещи са с начален час 22:00 българско време.

Карим Адейеми (д) вкара единственото попадение в първия мач на "Сигнал Идуна Парк".

Въпреки че игра добре в Германия, Челси загуби първата среща с 0:1 и се нуждае от задължителна победа. Шансовете това да се случи обаче не изглеждат много големи. „Жълто-черните“ са най-успешно представящият се клуб в топ 5 първенствата на Европа от подновяването на сезона и са в серия от десет поредни победи. В пълен контраст, докато Челси се намира в сериозна криза, а победата срещу Лийдс с 1:0 през уикенда дойде с много зор. „Сините“ не са вкарали два гола в един мач от Боксинг дей насам, когато победиха Борнемут с 2:0 и ще е огромна изненада, ако прекъснат тенденцията точно срещу Борусия Дортмунд. В груповата фаза „жълто-черните“ загубиха гостуването си на Манчестър Сити с 1:2, като попаденията на „гражданите“ паднаха едва в заключителните минути. Залогът във вторник е прекалено голям.

Бенфика очаквано победи Брюж в първия мач между двата отбора и си осигури чудесна преднина от две попадения преди реванша в Португалия. „Орлите“ играят силен футбол и на домашната сцена, като водят в първенството с цели осем точки пред втория Порто. От началото на годината Бенфика няма загуба в редовните 90 минути във всички турнири и реално не победи единствено Спортинг за първенство и Брага за Купата на Португалия.

В същото време Брюж въобще не е убедителен и дори в местното първенство има проблеми. През уикенда в почти титулярен състав Брюж загуби от Остенде, който е в зоната за изпадащи, с 0:3 като гост. Ще е огромна изненада, ако белгийците променят поведението си и успеят да излъжат Бенфика. Очакванията са, че класата на домакините ще им донесе още една убедителна победа с поне два гола разлика в тяхна полза. /БГНЕС