Челси се провали в първия полуфинал за Купата на Лигата

Мидълзбро изненада Челси в първия полуфинален мач за Купата на лигата в Англия - 1:0 на свой терен. Отборът от Чемпиъншип взе аванс, но го чака още по-сериозно изпитание. Реваншът на "Стамфорд Бридж" в Лондон ще определи финалиста.


Сините направиха доста пропуски, а домакините бяха принудени са извършат две принудителни смени до 20-ата минута и да видят как Коул Палмър стреля покрай вратата от чиста позиция в 31-ата минута, преди да поведат.

Айзея Джоунс подаде добре и Хейдън Хакни отбеляза. До почивката Палмър пропиля нова чиста ситуация, като пак не бе точен, а Енцо Фернандес прати топката право във вратаря, за да могат домакините да имат преднина след първото полувреме.

След паузата гостите продължиха да натискат и Мадуеке накара Гловър да спасява удара му с глава, а Галахър стреля неточно. Почетино пусна Броя и Мудрик в търсене на изравняване.

Голът обаче така и не идваше. Мудрик стреля в Гловър в 73-ата минута, а скоро след това и Стърлинг не бе достатъчно прецизен. До края действията се водеха в третината на Боро, но Челси не стигна до чисти положения и в крайна сметка допусна разочароваща загуба.

Реваншът е на 23 януари в Лондон.

Другата полуфинална двойка е Ливърпул - Фулъм, като в сряда вечер е първият мач на "Анфийлд", а на 24 януари е втората среща в Лондон.

Финалът е на 25 февруари на "Уембли". /БГНЕС