Челси ще се опита да спре победната серия на Дортмунд

Нови два осминафинални сблъсъка от Шампионската лига ще се изиграят тази вечер. Борусия Дортмунд посреща Челси в 22:00 часа българско време, а по същото време Брюж е домакин на Бенфика.

Дортмунд и Челси влизат в срещата в различни позиции, като според мнозина шансовете на двата отбора за продължаване към последните осем в турнира са равни. „Жълто-черните“ са в страхотна форма от началото на годината, като серията им от пет поредни победи в Бундеслигата ги доближи на три точки от водача в класирането и действащ шампион Байерн Мюнхен.

Възпитаниците на Греъм Потър са на другия бряг на емоциите, след като направиха равенство 1:1 с Уест Хем в градско дерби от Висшата лига през уикенда. „Сините“ са в незадоволителна форма напоследък, като нямат победа от месец насам – на практика, единственият им успех от началото на годината бе срещу Кристъл Палас с 1:0 на 15 януари. Потър има тежка задача да намери идеалния състав на лондончани след вихрения зимен трансферен прозорец, в който клубът похарчи огромна сума пари за нови футболисти, а на „Стамфорд Бридж“ акостираха имена като Михайло Мудрик и световния шампион с Аржентина Енцо Фернандес, превърнал се в и най-скъпата покупка в историята на клуба.

Дортмунд и Челси ще се изправят един срещу друг за първи път в историята си в Шампионска лига. Реваншът между двата състава е на 7 март.

В другата среща от сряда вечер, Брюж приема Бенфика. По предварителни прогнози португалският гранд е фаворит за това да продължи към следващата фаза. Бенфика е лидер в португалската Примейра лига с 53 точки, с пет повече от най-близкия преследвач Порто. Брюж от своя страна е четвърти в белгийската Про лига, на цели 20 пункта от водача Генк. Двата тима ще играят реванша си от осминафиналите в ШЛ на 7 март.

Програмата за мачовете от ШЛ в сряда:

22:00, Брюж – Бенфика

22:00, Дортмунд – Челси. /БГНЕС