Челси удари отново Тотнъм и е първият финалист за Купата на Лигата

Челси се класира за финала на тазгодишното издание на турнира за Купата на Лигата на Англия, след като надви Тотнъм и в реванша между двата тима, този път с 1:0.

Антонио Рюдигер.

На „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ гостите влязоха с добър аванс от първия сблъсък след успех с 2:0 на „Стамфорд Бридж“ и до известна степен сложиха точка на спора след попадението на Антонио Рюдигер в 18-та минута. Домакините опитаха да натиснат в опит да обърнат срещата в своя полза, но бяха спирани от Системата за видеоповторение (ВАР), която отмени две ситуации за дузпи, както и попадение на Хари Кейн заради засада на нападателя на „шпорите“.

В крайна сметка, Челси се класира за финала на „Уембли“ на 27 февруари, като ще се бори за своя шести трофей от надпреварата и първи след 2015-а, когато надви Тотнъм с 2:0. „Шпорите“ от своя страна продължават да чакат за първа купа от 2008-а, когато спечелиха именно Купата на Лигата.

В спор на финала Челси ще играе с победителя от другата двойка, която противопоставя Ливърпул и Арсенал. Тази вечер двата тима ще изиграят първия си полуфинален сблъсък от 21:45 часа българско време. /БГНЕС