Челси уволни Томас Тухел

Мениджърът на Челси Томас Тухел бе уволнен след слабия старт на сезона. Вчера "сините" от Лондон записаха шокираща загуба с 0:1 при гостуването си на Динамо Загреб в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига, докато в първенството тимът има само 10 точки след първите си шест мача.

"От името на всички в Челси искаме да изкажем своята благодарност към Томас и неговия щаб за всички положени усилия в периода им при нас. Томас заслужено ще има място в историята на Челси след триумфа в Шампионската лига, Суперкупата и Световното клубно първенство", се казва в съобщението от ръководството на Челси. По-рано тази година американският бизнесмен Тод Боули стана собственик на клуба и след само 100 дни на неговото управление тимът прави мениджърска промяна.

"След 100 дни на новото управление, новите собственици вярват, че сега е точният момент за тази промяна. Треньорският щаб на Челси ще застане начело на тима за подготовката и следващите мачове, докато клубът назначи постоянен мениджър", допълват от клуба.

През лятото на 2021-ва година договорът на Тухел с Челси бе удължен до 2024. /БГНЕС