Черчесов няма да получи неустойка за раздялата си със Сборная

Станислав Черчесов няма да претендира за неустойка заради разтрогнатия си договор с Руския футболен съюз, съобщиха местните медии.

Договорът на специалиста бе прекратен днес. Споразумението му бе до края на Световното първенство в Катар - до декември 2022 г. Треньорът заработваше по 2,5 млн. евро на година.

"Благодаря на всички, които ни подкрепяха, преживяваха и заедно с нас живяха с футбола. Петте години начело на националния отбор ще останат незабравими в моя живот. Искам да благодаря на всички футболисти, с които съм работил през тези години. Разбира се, благодарен съм също на треньорския, административния и медицинския щаб и Руския футболен съюз", заяви Черчесов.

По-рано днес стана ясно, че Руският футболен съюз е взел решение за раздяла с наставника и неговия треньорски щаб.

РФС вече обсъжда кандидатури за вакантния пост. В списъка фигурират имената на бившия наставник на Германия Йоахим Льов, Андре-Вилаш Боаш и Щефан Кунц.

Техническият комитет на Руския футболен съюз подкрепи Черчесов, въпреки провала на Сборная на Евро 2020. Като основен проблем бе посочено нивото на играчите. На Европейското първенство Русия завърши на последното четвърто място в групата си. Отборът на Черчесов записа една победа и финишира с три точки, отстъпвайки по допълнителни показатели на Финландия и Дания. /БГНЕС