Черно море ще опита срещу Берое да продължи серията си без загуба

Първите два мача от деветия кръг на Първа лига ще се изиграят в петък. От 17:30 часа Арда посреща Берое, а от 21:15 Черно море е домакин на Берое.


Откакто се завърна в Първа лига преди няколко години, Арда се утвърди като един от стабилните тимове. Без големи звезди в техните редици, кърджалийци сглобиха боеспособен отбор. Отбор, който би могъл да се противопостави дори на най-силните клубове в елита на България. Арда на няколко пъти участва и в баражите за Европа. Преди началото на този кръг те са чак на 10-то място. Но изоставането им от Топ 3 е само 3 точки.

По всичко личи, че и този сезон Ботев Враца ще бъде един от отборите, които ще се борят за своето спасение. Формацията на Моралес допусна 6 загуби в първите 8 кръга. И само наличието на по-слаби отбори от тях ги спасява от това да са на последното място в класирането.

Черно море прави най-силния си старт от години. Варненци са един от само двата отбора в Първа лига, които все още са без загуба след първите 8 кръга (6-2-0). Другият е лидера Локомотив Пловдив, от който "моряците" изостават с 2 точки.

В последния си мач преди паузата Черно море спечели победа с 1-0 като гост на Ботев Враца. Черно море имаше превес във всички точки на терена. Тимът записаха 68% притежание на топката и стигнаха до 19 голови положения пред вратата на съперника. Изпусна и дузпа в началните минути на срещата. Голът бе отбелязан от Атанас Илиев в края на мача от дузпа.

В последните си пет мача „моряците“ имат записани четири успеха и едно равенство. В този период те са отбелязали десет гола. Защитата на Илиян Илиев се е пропукала три пъти в този период.

До съвсем скоро Берое беше една от приятните изненади. След като едва кретаха в миналия сезон, сега заралии спечелиха 13 точки от общо 18 в първите 6 кръга. И това на фона, че те са с почти изцяло нов състав, който е съставен предимно от латиноамерикански футболисти и аржентински треньор - Густаво Араголаса.

Но напоследък нещата си дойдоха на мястото, тъй като при първите по-сериозни опоненти Берое записа две поредни загуби – срещу Лудогорец и ЦСКА. В Стара Загора „армейците“ стигнаха до победата с 3:0. Гостите се оказаха по-точни в тази среща и се справиха по-добре с реализирането на своите положения. Головете за тях дойдоха от Дюкенс Назон, Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет.

Програма

Петък

17:30 ч, Арда - Ботев Враца

20:00 ч, Черно море - Берое

Събота

17:30 ч, Славия - Локомотив София

20:00 ч, Лудогорец - Ботев Пловдив

Неделя

17:45 ч, Етър - Локомотив Пловдив

20:15 ч, ЦСКА - ФК ЦСКА 1948

Понеделник

17:30 ч, Хебър - Пирин Благоевград

20:00 ч, Крумовград - Левски. /БГНЕС