Черно море спря победната серия на Левски

Черно море надигра Левски с минималното 1:0 у дома в двубой от 13-ия кръг на Първа лига, изигран на стадион „Тича“ в морската ни столица.

Черно море отново се оказа труден съперник за Левски.

Единственото попадение в срещата падна в началото на втората част, когато точен бе Родриго Енрике след асистенция на Зе Гомеш. До края „моряците“ успяха да удържат крехкия си аванс, като в добавеното време вратарят на домакините Иван Дюлгеров се прояви страхотно при изстрел на Андриан Краев, запазвайки трите точки за Илиан Илиев и компания.

Варненци завършиха срещата в намален състав след втория жълт картон на Пабло Алварес. По този начин Черно море спря серията от три поредни победи на Левски във всички турнири, нанасяйки същевременно седмо поражение от началото на сезона на „сините“. „Моряците“ са пети в класирането с 21 точки, докато столичани заемат осмата позиция с 14 пункта. В следващия кръг Черно море приема Царско село, докато Левски гостува на Славия в най-старото столично дерби.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви след края на мача, че отборът му не е създал достатъчно ситуации, за да спечели мача. „Не сътворихме нищо в атака, въпреки че отговорихме на желанието и битката. Знаехме, че мачът ще е такъв. Трябваше да играем по-добре по фланговете и да контролираме нещата там. Не се получиха нещата. Аз мисля, че не бяхме уверени на база терена. Играхме с дълги топки, за да избегнем средната зона, където е трудно да се комбинира. На фланга не се получиха нещата и не създадохме напрежение за противника. Беше важно, че всички се стараха. Има какво да надграждаме. Костадинов игра на нетипична за него позиция, но избрахме състава на база терена“, започна наставникът.

Аз мисля, че не бяхме затруднени кой знае колко, че Черно море излезе с двама нападатели. Нашите защитници трябва да развиват играта в двете фази. Във фаза атака играта ни няма да се подобри, ако централните защитници не развиват атаките по най-добрия начин. Имаше достатъчно време, видяхме, че може да играят с двама нападатели, но това не трябва да ни притеснява. Ние сме тренирали всичко и знаем как се противодейства. Мач почти без голови положения от двете страни. Черно море успя да се настрои по-добре в началото на двете полувремена. Не създадохме почти никакви голови ситуации, за да искаме да спечелим мача“, завърши специалистът. /БГНЕС