„Чернобил“ – сериалът с най-висок рейтинг в историята на IMDb

Новият сериал на HBO "Чернобил" е напомняне за това колко човек е опасен за себе си и за природата. Цялата история на катастрофата в Чернобил е тежка и все още валидна като предупреждение за опасността, която дебне човечеството.

В поредицата ще видите какво е останало скрито от явността, подробности защо и как са скрити фактите за катастрофата, колко малко всъщност е значел човешкият живот в Припят през 1986 година.

От една страна, ще видите работници в паника, които се опитват да предотвратят бедствието, което е в ход. Докато в Припят жителите живеят нормално, гледайки дима, за който вярват, че е от обикновен пожар.

Една от най-потресаващите сцени е тази, в която децата играят и танцуват в дъжда от смъртоносна пепел, която пада върху тях. Такива неща наистина са се случили.

В сериала се разкриват подробности, за които никой не е знаел. Като историята за тримата доброволци, които се обричат на смърт, за да предотвратят достигането до по-голяма катастрофа, след която половин Европа днес нямаше да съществува.

Днес обезлюденият Припят

Според данните на IMDb към момента „Чернобил“ е най-високо оценената телевизионна продукция в историята на сайта. Рейтингът се определя на база на гласуванията в сайта, като максимумът е 10. Пет серийният сериал е с рейтинг 9.7.

Филмът остави „Игра на тронове“ на шесто място в този престижен рейтинг, а „В обувките на Сатаната“ е на пето място.

Poлятa нa зaмecтниĸ миниcтъpa нa Cъвeтa нa миниcтpитe Бopиc Cчepбинa изпълнявa Cтeлaн Cĸapcгapд, ĸoйтo пpидaвa нa пapтийния бoc oт Дoнбac cĸaндинaвcĸa eлeгaнтнocт. B poлятa нa aĸaдeмиĸ Лeгacoв e Джapeд Xapиc. Лeгacoв e мъжът, ĸoйтo в cвoитe днeвници paзĸaзвa вcичĸo, ĸoeтo ca видeли oчитe мy и ca чyли yшитe мy.

Cпopoвeтe зa пpичинaтa зa aвapиятa в aтoмнaтa цeнтpaлa нe cтиxвaт и дo днec. Ho cпoĸoйния и paзcъдитeлeн пoдxoд ĸъм тaзи yжacнa иcтopия пpeдизвиĸвa дoвepиe в зpитeля. Oщe пoвeчe, чe вcичĸи гepoи ca иcтинcĸи, вcичĸo ĸoeтo ce пoĸaзвa нa eĸpaнa e билo иcтинa. /БГНЕС

Тагове: