Червеното вино смекчава пост-ковид синдрома

Консумацията на ограничени количества вино помага да бъде облекчен пост-ковид синдрома, заяви пред сайта „Ura.ru“ Александър Мясников – лекар и телевизионен водещ.

След като човек е преболедувал коронавирус, чаша червено вино е полезна, тъй като напитката съдържа ресвератрол, който е мощен антиоксидант, уточни той. Той подчерта, че този вид терапия е неподходяща за хора, които не пият алкохол.

Мясников уточни, че е подходящо да се консумира алкохол седмица, след като е преминала острата фаза на заболяването.

Лекарят предупреди да не се злоупотребява със спиртните напитки, подчертавайки, че алкохолът е напълно противопоказен в острия период на всяко едно инфекциозно заболяване, когато има повишена температура и вирусът в организма се размножава. /БГНЕС

Москва / Русия