Четири отбора от една група с шанс за 1/8-финалите на Шампионската лига

Тази вечер ще се изиграят 8 мача от последния кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Всичките четири отбора от поток D имат шанс да продължат на 1/8-финалите. Тотнъм е лидер с 8 точки.

В последния си мач англичаните гостуват на последния Марсилия, който има 6 пункта. Спортинг и Айнтрахт, които са втори и трети с по 7, се изправят един срещу друг в Лисабон. Победителите от двубоите си гарантират участие в следващата фаза. Тотнъм го урежда и равен. Спортинг има предимство от три чисти гола в директния сблъсък с Айнтрахт.

От над три гола разлика се нуждае и Ливърпул в днешното домакинство на Наполи, за да финишира на първо място в групата. Мърсисайдци паднаха с 1:4 в Италия, а и головата разлика им е по-лоша.

Атлетико Мадрид и Байер Леверкузен вече отпаднаха от участие в турнира, но ще трябва да се борят за третото място, ако не искат да приключат с евротурнирите още преди Нова година. "Дюшекчиите" гостуват на Порто, докато "аспирините" приемат лидера Брюж. Атлетико има точка аванс пред Байер в класирането.

Програмата за вторник:

Група А

22,00 ч, Ливърпул - Наполи

22,00 ч, Рейнджърс - Аякс

Група В

19,45 ч, Байер Леверкузен - Брюж

19,45 ч, Порто - Атлетико Мадрид

Група С

22,00 ч, Байерн - Интер

22,00 ч, Витория Пилзен - Барселона

Група D

22,00 ч, Марсилия - Тотнъм

22,00 ч, Спортинг - Айнтрахт. /БГНЕС

Категории: