Четирима министри отговарят на въпроси на депутати

Министрите Петя Аврамова, Теменужка Петкова, Нено Димов и Данаил Кирилов ще отговарят на депутатски въпроси по време на петъчния контрол, предаде репортер на БГНЕС.

Регионалният министър Петя Аврамова ще представи информация за състоянието на международния път Е79 в участъка Враца - Монтана.

Енергийният министър Теменужка Петкова ще отговори за реализацията на проекта "Балкански поток" на българска територия. Темата стана особено актуална след отправените критики от страна на руския президент Владимир Путин, че България бави изграждането на българския участък от „Турски поток“.

Екоминистърът Нено Димов ще представи данни за замърсяване на река в Старозагорско, за загробването на умъртвени животни от болестта Африканска чума по свинете през 2019 г., концесиите за минерална вода.

Към министъра на правосъдието Данаил Кирилов е отправен въпрос относно риск от процедура срещу България от страна на Групата държави срещу корупцията към Съвета на Европа (GRECO) заради неотдавнашните законодателни промени, с които се позволява неограничено финансиране на политически партии от частни лица. /БГНЕС