Четирима загинали при срутването на хотел в Китай

Четирима загинали при срутването на хотел в Китай. Спасителите издирват още затрупани под руините на срутил се в събота хотел, в който били настанени хора, поставени под карантина заради коронавируса в източен Китай, съобщават държавните медии.

Общо 38 души затрупани под развалините са спасени, съобщи държавната телевизия CCTV в неделя. Състоянието на петима от тях е критично.

На кадри, публикувани в Туитър се виждат спасители, които се промъкват през развалините на 80-стайния хотел в крайбрежния град Цюанчжоу в тъмнината, докато успокояват затрупана жена. Други кадри, публикувани от местните медии, за които се твърди, че са от охранителните камери от другата страна на улицата, показват как целият хотел се срива за секунди. Изглежда фасадата на хотела се е срутила на земята, разкривайки стоманената рамка на сградата.

Длъжностните лица все още не са потвърдили дали някой е загинал при произшествието.

Китайското министерство за управление на извънредни ситуации заяви, че около 200 местни пожарникари и 800 от други райони на провинцията са били изпратени на местопроизшествието заедно с 11 екипа за търсене и спасяване и седем спасителни кучета, според Синхуа.

Властите в Цюанчжоу заявиха, че линейки, багери и кранове също са изпратени на мястото. В града са регистрирани 47 случая на инфекция COVID-19, а хотелът, който е бил отворен преди две години, е бил използван за настаняване на хора, които са били в неотдавнашен контакт с пациенти, при които е бил потвърден вируса, съобщава държавният вестник на People Daily. /БГНЕС

Пекин / Китай