Чикаго нанесе шеста загуба на Бруклин от началото на сезона в НБА

Бруклин Нетс загуби от Чикаго Булс с 99:108 у дома в пореден мач от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА). Часове след раздялата със старши треньора си Стив Неш, „мрежите“ инкасираха шеста загуба от осем мача от началото на кампанията.

В герой за „биковете“ се превърна За ЛаВин, който приключи с 29 точки – 20 от тях дойдоха в заключителната четвърт. Той добави и пет асистенции към актива си. С 20 пункта се отчете ДеМар ДеРозан, а двуцифрен актив записаха още Патрик Уилямс, Айо Досунму и Горан Драгич. Никола Вучевич завърши със седем точки и 15 борби.

Зак ЛаВин (д) вкара 29 точки за победата в "Барклейс Сентър".

За домакините Кевин Дюрант бе над всички с 32 точки, като прибави овладя девет топки под коша и даде шест завършващи подавания. 20 добави Ройс О‘Нийл, а Ник Клакстън и Юта Ватанабе се отчетоха с по 10, като Клаксън приключи и с десет борби. Кайри Ървинг обаче игра далеч под нивото си, завършвайки с едва четири точки, шест борби и седем асистенции, при стрелба 2/12 от игра и 0/6 от тройката.

Бруклин е 13-и в Източната конференция с баланс 2-6, докато Чикаго вече е седми с изравнени показатели – 4-4. В следващите си мачове Булс приемат Шарлът Хорнетс в сряда вечер, докато Нетс гостуват на Вашингтон Уизардс два дни по-късно.

Останалите резултати:

Маями Хийт – Голдън Стейт Уориърс 116:109

Оклахома Сити Тъндър – Орландо Меджик 116:108

Финикс Сънс – Минесота Тимбъруулвс 116:107. /БГНЕС