Чили удържа Меси и Аржентина в световна квалификация

Лионел Меси отбеляза дузпа, но Аржентина пропусна шанса да измести от първото място в квалификационната група за Мондиал 2022 Бразилия след равенство 1:1 с Чили.

Въпреки силната си игра, Меси не успя да донесе успеха на Аржентина.

Звездата на Барселона уцели и греда, като предизвика още три впечатляващи спасявания от стража на чилийците Клаудио Браво. Точката за тима бе донесена от Алексис Санчес. Равенството оставя Аржентина на точка зад Бразилия, единственият отбор, който остана със стопроцентов актив и приема Еквадор в петък. Чили е шести, на две точки от квалификационните места, след едва една победа от първите си пет мача до момента. Капитанът на аржентинците Меси разкри, че е щастлив от резултата, независимо от равенството.

Тимът имаше добра динамика, не беше лесно да играеш след толкова дълго време. Мачът беше специален, тъй като беше първият без Диего“, каза той, говорейки за Марадона, легендарният капитан на тима, станал световен шампион през 1986, който почина през ноември. Изминаха повече от шест месеца от последния кръг на квалификации, след като два кръга бяха отложени през март поради пандемията от коронавирус. Във вторник Аржентина пътува до Колумбия, докато Чили приема Боливия.

Диас (л) и Урибе (д) се разписаха при класическата победа над Перу.

В отсъствието на Единсон Кавани, Уругвай направи нулево равенство с Парагвай, като двата тима са със седем точки и продължават битката за последното директно квалификационно място. Марсело Морено вкара два гола при победата на Боливия над Венецуела с 3:1, която изкачи тима от дъното на таблицата. Колумбия показа събуждане след двете си поредни загуби с голова разлика 1:9, побеждавайки Перу с 3:0 след точните интервенции на Йери Мина, Матеус Урибе и Луис Диас. /БГНЕС