Чилиец изхвърли Зверев от турнира в Мюнхен

Александър Зверев отпадна от домашния тенис турнир в Мюнхен, след като загуби от Кристиан Гарин с 4-6, 4-6. Срещата от четвъртфиналите продължи около два часа.


Зверев, поставен под номер 1 в схемата, допусна пробив в третия гейм на откриващия сет. Гарин, шампион в надпреварата от 2019, спаси точка за връщане на пробива в следващия гейм и поведе с 3-1. Ситуацията се повтори в десетия гейм, когато чилиецът сервираше за сета – той отрази точка за пробив и след това дръпна в резултата. Втората част започна с точки за пробив пред Гарин, но той не се възползва. В петия гейм обаче южноамериканецът дочака своя момент и след това не погледна повече назад за крайната победа.

Така двукратният шампион в Мюнхен е аут, а Гарин продължава към полуфиналите, където го чака третият в схемата Тейлър Фриц. Американецът сломи съпротивата на Джак Дрейпър от Великобритания след обрат с 4-6, 6-3, 7-6 (1).

Другият полуфинал в долната половина ще бъде определен от мачовете Марк-Андреа Хюслер – Холгер Руне (датчанинът е действащ двукратен шампион) и Феликс Оже-Алиасим – Ян-Ленард Щруф. /БГНЕС