Чолаков: ГЕРБ ще направи съдебната реформа

Всеки ден 59 депутати от ГЕРБ отвоюват метър по метър правовата държава. Моите колеги са единствените, които отстояват правото. Всички останали говорят за чегъртания. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние застанахме на страната на правото и побеждаваме вътре с него. Всички съдилища доказаха, че правото е на наша страна. С нас е силата на правото“, каза Чолаков.

Той е категоричен, че не може този милиционерски терор да остане на власт.

Чолаков заяви, че единствената цел на правителството на Петков в оставка е Бойко Рашков да стане ръководител на КПКОНПИ и „България ще цъфне и ще върже“.

„Никой от нас няма да забрави датата 17 март, когато бяха вкарани в затвора Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Преброихме, че Кирил Петков и Бойко Рашков са извършили тогава 10 нарушения, за които трябва да получат 7 обвинения. Нашият лидер заяви, че ние няма да търсим реванш, това е държавническата позиция“, припомни депутатът от ГЕРБ.

Той подчерта, че вътрешният министър в оставка Бойко Рашков се занимава с политика, вместо да гони престъпността. „Не искаме никой да бъде тормозен и да не му бъдат накърняване на правата. Съдебната реформа щеше да се е случила и вече да е забравена, ако не беше опитът за държавен преврат преди две години. Трябва ни едно малко усилие, за да докажем, че България ще бъде справедлива и правова държава. Искам да кажа на Христо Иванов да се стяга за съдебна реформа, защото съдебната реформа ще я направи ГЕРБ“, заяви Радомир Чолаков. /БГНЕС