„Comac Medical“ започва ваксиниране с Pfizer на македонци

„Comac Medical“ започва днес, от 14.00 часа, ваксинирането на македонски граждани без ограничение с ваксините на Pfizer срещу COVID-19. Това заяви за БГНЕС д-р Милен Врабевски.

Ваксинацията ще се провежда в клиничния център на компанията в двора на Александровска болница, а също така и в мобилните центрове, разположени в буферните зони на граничните пунктове на българо-македонската граница. Това се прави и със социална цел, защото за там не се изисква PCR тест.

Сертификати ще бъдат издавани само срещу ЕГН и български паспорт, но няма да бъде върнат никой, желаещ да се ваксинира.

Записванията за ваксинация могат да се направят на следните телефонни номера – 0886800264 и 0882 516981. Могат да се направят чрез обаждане или чрез съобщение във Viber. В случай че се използва Viber, трябва да се даде следната информация – име, телефонен номер, българско ЕГН или номер на лична карта, ако имате такова.

Д-р Врабевски е известен филантроп в България и РС Македония. Миналата година в разгара на пандемията от коронавирус той предостави помощ на РС Македония, доставяйки защитни облекла и маски. Д-р Врабевски също така финансира ремонта на болницата в град Струмица, а също така закупи линейка, пожарна и джип за социален партинаж, които дари на Преспа, където живее българската общност в Албания. /БГНЕС