"Covid може да почака": Най-новият Бонд покорява Лондон

Знаменитости и кралски особи ще се срещнат на червения килим в центъра на Лондон днес за дълго отлаганата световна премиера на най-новия филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“.

Петият и последен за английския актьор Даниел Крейг филм излиза на големите екрани, след като премиерата му бе многократно отлагана заради пандемията от коронавирус.

Филмът ще бъде показан в историческия лондонски Royal Albert Hall, като на премиерата ще присъстват кралските двойки принц Чарлз и Камила и принц Уилям и Кейт.

Първата официална премиера на лентата за широка публика във Великобритания ще е в четвъртък, а в САЩ ще бъде излъчен за първи път по кината на 8 октомври - почти година и половина след първоначално планираната дата.

Филмът е част от поредицата огромни кинопродукции, отложени продуцентите заради пандемията, като много силно засегна киноиндустрията.

Лентата за Бонд ще бъде само за киносалоните, няма да бъде за стрийминг, което Крейг нарече „радостно нещо“ в интервю за Sky News.

Излизането на филма на големите екрани е определяно за „киносъбитието на годината“.

В последния филм, който струва 250 милиона долара, Бонд се връща към активна служба след пенсиониране, и показва своите запазени марки високотехнологични джаджи в зрелищни пейзажи в Италия и Норвегия, докато се бори със злодея Сафин, изигран от носителя на „Оскар“ Рами Малек („Бохемска рапсодия“).

Даниел Крейг играе ролята по-дълго от всички свои предшественици. Първият му филм с нея бе "Казино Роял" през 2006 г. И въпреки че 53-годишният актьор получи похвала за допълването на ролята с дълбочина и емоционална многопластовост, Крейг се съгласи неохотно за последен път за се превъплъти в ролята на Бонд. През 2015 г. Крейг каза пред списание Time Out, че по-скоро би си „отрязал китките“, отколкото да играе пак Бонд.

Американският режисьор Кари Джоджи Фукунага, носител на „Еми“, режисира новия филм.

Филмите за Бонд са базирани на герой, създаден от британския писател от Иън Флеминг в романи, публикувани през 50-те и 60-те години. /БГНЕС