Д-17: Искаме да живеем в България

Започна традиционният антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС.

За 17 пореден ден гражданите изпълват площада пред триъгълника на властта и настояват за оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, както и провеждането на честни и демократични предсрочни парламентарни избори.

Гражданите скандират "Оставка" и замерят сградата на МС с тоалетна хартия.

Искаме по-добро бъдеще за детето ни, искаме да живеем в България. Това заяви Владимир, който е заедно със съпругата си, за да участва в протеста.

За да протести от Белово е дошъл Павел, който е инженер.”Аз съм против корупцията в държавата. Нашият парламент е олицетворение на корупцията, като в това число слагам абсолютно всички парламентарно представени партии”, каза той. Според него трябва да се приеме Закон за лустрацията и иска да знае, защо нито всички партийни лидери отказват да направят това. Павел смята, че принципите на демокрацията в България са тотално нарушени. “Трите стълба - изпълнителна, съдебна и законодателна власт са се слели в едно, няма го това разделение, няма независимост на властите и от там идва основният проблем”, добави той.

Явор от София е на протеста, защото държавата е превзета. „Тотално е превзета от мафията, от Доган и Пеевски, които дърпат конците на Борисов”, сподели мъжът. Той също настоява за лустрация и ревизия на 10-годишното управление. Явор настоява за оставките на главния прокурор и неговия предшественик, защото пречат и прикриват кукловодите си.

Антиправителствени протести се провеждат и в други градове на страната. /БГНЕС