Дълги опашки от хора желаещи да се ваксинират

През изминалите седмици имаше сериозен наплив от желаещи да се ваксинират в различните ваксинационни пунктове в столицата. Репортер на БГНЕС провери какво се случва на ваксинационния пункт в подлеза на НДК и пред УМБАЛСМ „Пирогов“.

Отново броят желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – Pfizer, Moderna и Janssen – беше изключително висок. Минути след 11:00 часа в събота своя ред пред пункта в подлеза на НДК чакаха десетки души. Сред тях бе и Пенка Турманова.

„Реших да дойда да се ваксинирам, слагам си трета доза днес, за да покажем на младите. Те са толкова против, че не разбирам защо. Искам да направя една забележка – малко повече информация трябва да има отвън. Много обиколих, преди да дойда тук, не знаех откъде да мина. Ако отвън има повече информация, може би и други хора ще се сетят да дойдат“, каза тя.

Според нея сред младите хора има тенденция да не искат да се ваксинират, която се дължи на различните сайтове, разпространяващи антиваксърска пропаганда.

„Това чипиране, за което толкова много се говори, то е просто смешно. И от Pfizer излязоха със становище, че няма вътре никакви такива съставки. Просто нямам обяснение защо хората вярват на тези неща“, допълни Турманова.