Д-р Карен Джамбазов: Не мога да кажа, че има вина, докато това не се докаже от прокуратурата

Ще бъде установено кой и защо е виновен за забавянето при приема на двамата пациенти в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Това каза на брифинг пред медиите тази сутрин директорът на пловдивската болница проф. д-р Карен Джамбазов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Видео показа как двама мъже чакат за настаняване пред сградата, единият – на кислородно дишане, а другият – легнал на стълбите. В последствие и двамата починаха.

Вчера бяхме уведомени със сигнал за този инцидент с двама пациенти. Незабавно беше назначена проверка, сформирана е и комисия, в която участват компетентни лица и които да разследват обективно, посочи директорът.

Той бе категоричен, че няма данни да е свършил кислорода. В отговор на журналистически въпрос д-р Джамбазов отрече да е практика пациентите да се налага да чакат по стълбища и коридори.

Това отделение работи от 3-4 дни, логистиката не е била изчистена. Ще бъде установено кой и защо е виновен за забавянето, каза още той.

Д-р Джамбазов посочи, че да се носи вина за смъртни случаи е много сложно, тъй като и двамата пациенти са били значително увредени.

Не мога да кажа, че има вина, докато това не се докаже от прокуратурата, заяви той.

Според мен става въпрос за нещастен случай, защото всички лекари са работили с пациенти. Как и защо се е стигнало да това прекъсване на информацията, аз го наричам нещастно струпване на факти, каза още директорът на лечебното заведение. /БГНЕС