Д-р Нено Димов разкрива тоталитарния характер на зелената идеология

Бившият министър на околната среда д-р Нено Димов разкрива тоталитарния характер на зелената идеология, прикриваща се под булото на защитата на околната среда, предаде репортер на БГНЕС.

„Зеленият терор и консервативната алтернатива“ е втората книга на бившия министър.

„През 2014 г. издадох първата си книга, която е подобна на тази, но тя представя различни гледни точки. В новата представям една единствена гледна точка, а именно – опитът ми да разкрия екологизма зад булото, което си е съставило като идеология, грижеща се за околната среда, която крие зад себе си един тоталитарен подход към човечеството“, предупреди д-р Димов.

Неговата цел е да разкрие механизмите, връзките и основните послания на една идеология, която прикрита зад една благородна цел – опазването на природата, в действителност се стреми към отнемането на свободата и насаждането на едно тоталитарно управление.

Д-р Димов пише монографията си в продължение на около две години. „Основната идея ми хрумна, когато имах повече свободно време, а когато имаш идея, тогава сядаш и работиш“, сподели политикът.

Друг голям плюс на книгата е библиографията, която д-р Димов е използвал. Тя съдържа над 110 заглавия, предимно от англосаксонската литература.

Д-р Нено Димов не само предупреждава за заплахите, които ни очакват в бъдеще, той предлага алтернативи как да се справим с тях. Актуално звучи и въпросът, който е поставил: Защо консерваторите в Европа или поне тези, които са останали, са се отказали от полето на битката за околната среда. Д-р Димов не е отговорил директно на него, но е посочил какви трябва да бъдат начините за опазване на нашата околна среда.

Представянето на книгата събра голяма част от българския обществен и духовен елит, за който бъдещето на страната и екологията не са евтин трик за привличане на гласоподаватели с една-единствена цел усвояване на някакви фондове. Присъстваха изследователят на престъпленията на комунизма проф. Вили Лилков, политолозите Димитър Ганев и Иван Стамболов-Сула, Деница Сачева, юристът и наследник на фамилиите Шапкареви и Талеви Любомир Талев, икономистът проф. Красен Станчев, юристът Борислав Цеков и много други.

В края на представянето на книгата на д-р Нено Димов, се изви огромна опашка от хора, които искаха да се сдобият не само с книга, но и с автограф от самия автор. /БГНЕС