Д-р Теодора Иванова: Ключът към по-доброто бъдеще е качествено образование

„15-ти септември винаги е изпълнен с най-хубавите емоции. Хиляди деца за първи път прекрачват прага на училището, изпълнени с любопитство и очаквания. От днес ги oчакват нови предизвикателства и много забавления. Училището е мястото, където се придобиват знания и умения. Тук са и най-хубавите години на приятелство, споделяне и подкрепа. Бъдете ученолюбиви и амбициозни, защото това е вярната рецепта за успех“, така д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД се обърна към учениците по повод 15-ти септември.

Д-р Иванова пожела на учениците и учителите успешна учебна година, в която за пореден път да сме свидетели на постиженията на българските деца и допълни, че ангажимент на всички възрастни е децата да обичат и да се чувстват спокойни и мотивирани в училищната среда.

Председателят на ДАЗД участва в празника по повод началото на новата учебна година в 2. СУ „Акад. Емилиян Станев” в гр. София, където заедно със служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, с началника на РУО – София-град д-р Ваня Кастрева, Ева Жечева, директор в дирекция „Права на детето“ към Омбудсмана на България и с директора на училището д-р Елеонора Лилова откриха изложба „Знай своя род и език“ с ликовете и историите на значими българи. Инициатива е съвместна между Държавната агенция за закрила на детето и 2. СУ „Акад. Емилиян Станев” Д-р Иванова поздрави учениците и екипа на училището за постигнатите им високи резултати. Тържествен водосвет за здравето и благополучието на децата и училищната общност на 2. СУ отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп.

И заместник-председателя на ДАЗД Ивайла Касърова се включи в откриването на учебната година в СУ „Темелко Ненков“ в гр. Перник.

„Пожелавам Ви училището да е едно от най-любимите Ви места. Да трупате знания, така че утре да сте успешни млади хора, да играете със своите връстници, защото тук е мястото не само за учебни предмети, но и за най-истинските приятелства“, каза по време на празника Ивайла Касърова. /БГНЕС