Д-р Томов към хората с увреждания: В наше лице може да виждате подкрепа

Предложените промени в наредбата за медицинска експертиза са предложени още миналата година. Те са обсъдени от експерти. Предложени са на Националния съвет на хората с увреждания, където са приети, както и на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов на извънреден брифинг на тема Наредбата за медицинската експертиза, предаде репортер на БГНЕС.

Д-р Томов каза, че след обнародването на предложенията на сайта за публична достъпност, има постъпили изключително много предложения, те се обработват максимално бързо и някъде в края на този месец или в началото на другия месец ще бъдат предложени. “Има чисто технологично време, което да бъде спазено”, подчерта той.

Въпрос от БГНЕС за това дали има механизъм, с който пенсиите на хората с увреждания да не бъдат спирани, докато тече разглеждането на внесените от тях документи, не получи отговор.

В брифинга на зам.-министъра на здравеопазването се включиха и протестиращите, които днес рано сутринта настояваха МС да ги изслуша и да уважи техните искания. Те споделиха част от индивидуалните пречки и проблеми, които срещат заради създалата се ситуация в момента, а д-р Томов увери: “В наше лице може да виждате подкрепа”, каза той. /БГНЕС