Дъщерята на Стоичков поема поста директор на Професионалната футболна лига

Михаела Стоичкова ще бъде новият директор на Българската професионална футболна лига. Тя ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения след отправена покана от президента на организацията Атанас Караиванов, като официално ще встъпи в длъжност следващата седмица.

Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите – нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарт", казва Стоичкова.

Михаела Стоичкова.

Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион. Ангажирам пълния си капацитет, за да съм сигурна, че ще надградим цялостно доверието в българските футболисти. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол. Изграждането на устойчив бранд на спорта на международно ниво е приоритет, за който ще изисквам пълно сътрудничество от българските отбори и регионалните общности. Важно е да създаваме много повече събития и интерес към тях, да привличаме чуждестранно присъствие от международни отбори, които да мотивират както децата, така и българските футболисти. Да ангажираме много повече футболните общности в социални дейности и дисциплина, за да върнем отговорността на българските футболисти не просто към феновете им, но и към отпечатъкът, който се оставя върху съзнанията на децата и широката публика. Ще работим и за подсигуряването на допълнително финансиране, отредено само за развитието на млади таланти, за да сме сигурни, че децата с хъс и способности няма да загубят мотивация заради недостиг на ресурси и качествена среда. Любовта и еуфорията по футбола не са изгубени – те ще бъдат събудени и изпратени на тренировки на терен. Много тренировки. Заставам зад тази заявка с името си“, добавя дъщерята на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Благодаря на Михаела Стоичкова, че прие поканата да се присъедини към новия екип на БПФЛ и да поеме отговорността да бъде основен двигател на всички бъдещи предизвикателства! Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света. Споделям виждането, че Михаела ще ентусиазира и нас, като концентрира повече интерес и доверие към организацията. В същото време съзнавам отговорността и тежестта на ангажимента, който поема, като й обещавам пълната си подкрепа!“, изтъкна президентът на сдружението на професионалните клубове Атанас Караиванов.

Eкипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец. Започната е работа по създаването на изцяло нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия. /БГНЕС