Дъжд и гръмотевични бури, градусите ще паднат още

Предупреждение за опасно време е в сила в цялата страна за днес. Очакват се гръмотевични бури, локални интензивни валежи и градушки.

В областите с предупреждение от втора степен, код оранжево – Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, са възможни количества до около 45 литра на кв. метра.

В по-голямата част от страната ще духа много силен северозападен вятър с пориви до около 80 км/ч. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, за София - около 18 градуса.

Над планините също ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Максималната температура в ниското ще е около 12 градуса, а по високите места - около 7 градуса.

Над Черноморието ще преди обяд ще бъде почти без валежи с разкъсана облачност, временно намаляваща до слънчево. След обяд и през нощта срещу събота обаче на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони и с гръмотевици. Максималните температури на въздуха по морето ще са около 20 - 22 градуса, а на морската вода - 16 - 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През почивните дни ще има по-малко валежи и повече слънчеви часове. /БГНЕС