Да гледаме отвъд различията с изложбата „Различните“ деца на България“

„Различните“ деца на България“ събира средства за комбинирана въртележка, предаде репортер на БГНЕС.

Фотоизложба с това име и кауза бе открита днес и ще бъде в галерия Nova Art Space до 30 октомври.

„Днес събираме средства за въртележка, която също е комбинирана, както и люлките, които правихме до момента. Тя е доста голяма и в нея могат да влизат до 4 инвалидни колички, плюс 7-8 деца, така че играта да бъде голяма и споделена най-вече, надяваме се да съберем средствата”, посочи Анна Йончева, която е автор на проекта „Различните“ деца на България“, тя е инициатор и на кампанията „Да играем ЗАЕДНО“, чиято цел е изграждането на люлки за деца с увреждания.

16 000 лева струва въртележката, която се цели да бъде закупена, отделно има монтаж и доставка.

Самата Анна е майка на 2 деца без специфични потребности и се определя като фотограф-любител. До момента Анна има осъществени две изложби по проекта. В настоящата е автор заедно с други фотографи от страната.

"Целта - и моята, и на останалите фотографи, е да се опитваме да покажем, че трябва да гледаме отвъд различията, да видим, че децата с увреждания са като всички останали, че могат да се усмихват, могат да комуникират някои по свой собствен начин, но търсят същото, което търсят всички други деца - комуникация, социализация”, каза Анна Йончева.

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе тази, която откри първата национална фотоизложбата „Различните“ деца на България“. /БГНЕС