Да се разрастваш в кризата, Quartal мисли за още паркове за хранене

Парк за хранене отвори врати насред COVID-пандемията през юли, и въпреки продължаващия ѝ разгар на прага на зимата, мисли за разширяване. Как се случва това – пред БГНЕС разказа управителят на едно от най-модерните градски места за хапване сред софиянци Калина Касабова.

QUARTAL FOOD PARK е първият открит парк за хранене в София и в България, изцяло изграден от корабни контейнери.

„Такива места са изключително популярни в чужбина, но до тук тази идея не беше стигала”, сподели Касабова. Паркът е изграден от 15 корабни контейнера, в които има различни оператори и в тях се предлага най-разнообразна кухня.

„Стараем се да съчетаваме за нашите клиенти вкусна, интересна, разнообразна храна с най-различни културни събития, които провеждахме, когато условията позволяваха”, посочи младата жена.

Паркът официално отваря врати в средата на юли, а според Калина от тогава досега се развиват доста успешно и са доста популярни сред по-младите хора в София.

„Имаме си нашите почитатели”, казва тя с усмивка. Допълва, обаче, че имат абсолютно всякакъв тип клиенти. „Понеже имаме много интересни виетнамски чайове, сред почитателите ни са и ученици. Повечето ни обекти са заети от вериги, които идват със своите клиенти, така че абсолютно разнообразен тип клиенти идва тук”, споделя тя.

Калина иначе не крие, че да се отвори бизнес по време на пандемия е доста трудна задача, но се стараят да спазват всички мерки.

„Така, че клиентите ни да видят, че се грижим за тяхното здраве. Масите са на необходимото разстояние, спазваме бройката клиенти, които са позволени на една маса, навсякъде има дезинфектанти, всички служители на парка са винаги с маски, така че се надявам хората да се чувстват спокойни когато идват тук”, споделя управителката.

С новата заповед на министър Ангелов, която влиза в сила от тази вечер, в 23:30 часа, и ще действа до 21 декември обаче се преустановяват посещенията във всички заведения за хранене и се допускат само доставки или взимане на храна за дома и офиса. Контейнерите в QUARTAL FOOD PARK ще бъдат отворени именно дотолкова, че да могат клиентите да си вземат храна за вкъщи и за доставки.

„Операторите ни работят с всички фирми, които предлагат доставки в цяла София, така че ще наблегнем на тях. Няма да имаме седящи места, ще съберем масичките. Единственото, което ще осигурим е отоплена зона за изчакване на поръчките, като в нея ще се спазват всички ограничения, които налага заповедта”, посочи Калина Касабова. Тя иначе споделя, че определено в последно време има спад в посещенията на място, но за сметка на това с разнообразните фирми за доставка, с които работят обслужват не малко клиенти в цяла София. Освен с мерките, спадът, по думите ѝ дошъл и със застудяването на времето.

Quartal се рекламират като съвременна дестинация с иновативен дух, а според Калина такъв тип места имат бъдеще у нас.

„Ние имаме идеи за още няколко локации вече, не само в София. Просто съчетанията между разнообразната храна и различните събития, които организираме са много привлекателни за публиката. Няма вход, всеки може да дойде, да хапне и да слуша хубава музика, или да се забавлява с нещо друго, което сме организирали, без да се чувства ангажиран по никакъв начин. Това определено привлича хората”, посочи управителката. /БГНЕС