Дачич: Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия

Сърбия няма да променя досегашнатата си политика по отношение на Русия, която бе одобрена от Съвета по национална сигурност. Ние няма да въвеждаме санкции срещу Руската федерация.

Това каза новият министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич. "Трябва да имаме балансирано отношение...Трябва да има разбиране за нашето поведение около въпроса за Косово, което е свързано с подкрепата от Русия", каза още Дачич пред ТВ Войводина.

Той каза, че не е чел френско-германското предложение за Косово, но на базата на казаното от президента Александър Вучич по време на Съвета по национална сигурност разбира, че няма добра основа за подробни преговори".

"Тук не става въпрос за преговори за това какво е политическото решение, а просто се казва - това е решението, а това означава независимо Косово и Сърбия много да не протестира. Участниците в Съвета по национална сигурност ясно се изясниха срещу него", каза още Ивица Дачич.

Сърбският министър заяви, че Белград е готов да води диалог и да бъде конструктивен, но няма намерение да деблокира приемането на Косово в ООН. /БГНЕС

Белград / Сърбия