Далич: Победа над Аржентина ще е най-великата в историята на Хърватия

"Ако победим Аржентина, това ще е най-големият успех в историята на Хърватия. Да повторим постижението си от преди четири години с почти изцяло нов състав би било фантастично", коментира селекционерът на Хърватия Златко Далич преди полуфиналния сблъсък с Аржентина на Мондиал 2022.

Златко Далич

Преди четири години Хърватия достигна финала на Световното първенство в Русия, а сега може да повтори този успех с победа над Аржентина във вторник. "Вече сме в топ 4 на света, което е огромен успех за Хърватия. За нас е страхотно, че постигнахме това в две поредни световни първенства. Сега искаме повече, но играем срещу страхотния отбор на Аржентина, воден от Лео Меси. Те са под по-голямо напрежение, ние знаем как играят те. Вярвам на моите играчи, няма да се адаптираме прекалено, ще наложим нашия стил на игра", каза Далич на днешната си пресконференция.

"Изразходвахме много енергия, изиграхме два мача с продължения, но сме в полуфиналите на Световното първенство и изобщо не говорим дали имаме сили. Имаме сили, воля и енергия, това е несъмнено. Ще дадем всичко от себе си, както във всеки мач. В добра ситуация сме, нямаме проблеми с контузени играчи, момчетата са здрави и във форма, надявам се и отпочинали", допълни Далич.

"Меси е в невероятна форма и може да реши всеки мач сам, но има подкрепата на своите съотборници, които са борбени и компактни, те са добре балансиран отбор. Те ще имат голяма подкрепа от трибуните, което е предимство за тях. Напрежението е върху тях. Играем срещу един от най-великите отбори в света на футбола и ще се насладим на мача", каза още треньорът на "ватрените".

"Хърватия създаде проблеми на много национални отбори. Няма да споменавам най-добрите им играчи или техните силни и слаби страни, но ние сме анализирали как можем да ги нараним. Понякога се получава, друг път - не", коментира селекционерът на Аржентина Лионел Скалони.

Лионел Скалони

"Ще дадем всичко от себе си на терена. Понякога късметът е на твоя страна. Ако се представим на ниво, ще ни бъде по-лесно да постигнем голямата си цел. Но това е футбол, спорт, невинаги по-добрият печели", допълни треньорът на Аржентина.

"Лука Модрич е пример за подражание за много от нас. Не само заради своя талант, но и заради своето поведение. Мога само да кажа, че трябва да му се наслаждаваме. Който обича футбола, трябва да се наслаждава на такива играчи", каза Скалони относно капитана на Хърватия.

Той разкри, че Анхел ди Мария и Родриго де Пол ще бъдат готови за утрешния мач, а отсъствието на наказаните Маркос Акуня и Гонсало Монтиел няма да бъде проблем. "Ние имаме свой собствен стил, своя система. Разбира се, в определени ситуации трябва да вземем предвид как играе нашият съперник. Но няма да променим нашия стил на игра. По време на мача ще вземем нужните решения и ще бъдем на ниво за предизвикателството", каза още Скалони. /БГНЕС